ماساژ بارداری

سه ماهۀ دوم بارداری بهترین زمان برای انجام ماساژ است. در این دوران جنین شما به اندازۀ کافی رشد کرده و احتمالاً حالت تهوع شما نیز رفع شده است. همچنین ممکن است گرفتگی عضلات و درد پشت و کمر کم کم به سراغ شما آمده باشد. ماساژ در دوران بارداری می‌تواند در رفع استرس مادر، بهبود گرفتگی عضلات و کاهش کمردرد، درد باسن و شانه نیز تأثیر خوبی داشته باشد.

ماساژ، مقدار هورمون اپی‌نفرین را که منجر به گرفتگی عروق می‌شود کاهش می‌دهد و باعث آرامش و تعادل در خلق‌وخو می‌شود. همچنین ماساژ دادن کیفیت خواب را به ویژه در سه ماهۀ دوم و سوم بارداری افزایش می‌دهد. علاوه بر این، ماساژ پشت، شانه، گردن، دست و پاها در دوران بارداری می‌تواند آرام بخش باشد.

ماساژ بارداری

مرکز ماساژ بارداری

ماساژ برای مادران و زنان باردار یکی از تخصصی ترین خدمات مرکز ماساژ آریانا می باشد. این خدمات برای زنان باردار بعد از 4 ماهگی انجام می پذیرد. در این ماساژ بانوان محترم با راحتی و آرامش کامل به طرفین خوابیده و توسط ماساژتراپیست متخصص ماساژ دریافت می کنند. بهبود دردها و اسپاسم های بدنی بخصوص کمر و پاها و رفع خستگی های بدنی یکی از بهترین ویژگی های این ماساژ می باشد.

جهت مشاهده هزینه های خدمات می توانید صفحه لیست قیمت ماساژ را مشاهده فرمایید.

ماساژ بارداری

انجام ماساژ در دوران بارداری می‌تواند برای زنان اثرات مفیدی داشته باشد. ماساژ در رفع درد کمر و پشت و همچنین آرامش شما مؤثر است. برای بی‌خطر بودن ماساژ در طول بارداری، باید به نکاتی توجه کنید. در مورد روغن‌های ماساژ در بارداری نیز آگاهی لازم را داشته باشید که در این مطلب به آنها اشاره شده است. برای قبل از دوران بارداری، ماساژ باروری توصیه می شود که تاثیر بسیار شایانی برای باوری در زنان می نماید.

نکات مهم در انجام ماساژ بارداری :

برای انجام ماساژ در دوران بارداری بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. در هنگام دریافت ماساژ به نکات زیر توجه فرمایید.

  • از لباس نخی سبک و گشاد استفاده کنید.
  • قبل و بعد از ماساژ به اندازۀ کافی آب بنوشید.
  • از شکم خود با استفاده از چند حوله یا بالش محافظت کنید.
  • در سه ماهۀ اول بهتر است که ماساژ دریافت نکنید. به خصوص در ناحیۀ لگن نباید هیچ ماساژی انجام شود.
  • ماساژ در دوران بارداری، زیر نظر ماساژدهندۀ ماهر و با رعایت نکات ایمنی انجام می شود.
  • در این ماساژ به طرفین دراز کشیده و از طرفین ماساژ دریافت می کنید.
نحوه ماساژ بارداری

شرایط اصلی ماساژ بارداری

  • ماساژ عمیق بر روی شکم شما صورت نخواهد گرفت و تکنیک ها بر روی این ناحیه نوازشی خواهد بود.
  • هر زمان که در طول ماساژ احساس ناراحتی یا درد کردید، سریع به ماساژدهنده اطلاع دهید.
  • بعد از ماساژ بهتر است کمی دراز بکشید و به سرعت بلند نشوید.
  • اگر تورم و درد شدید در پاهای خود دارید، قبل از تصمیم‌گیری برای انجام ماساژ باید با پزشک خود صحبت کنید.
  • اگر علائمی مانند تهوع، استفراغ یا بیماری صبحگاهی دارید، یا احتمال سقط جنین، جدا شدن زودهنگام جفت و زایمان پیش از موعد وجود دارد، نباید ماساژ انجام بدهید.
  • همچنین توجه داشته باشید استفاده از صندلی‌های ماساژی که در برخی از استخرها، فرودگاه‌ها یا استراحتگاه‌های بین شهری وجود دارد، برای زنان باردار مناسب نیست. بهتر است برای ماساژ از یک خانم ماساژدهنده کمک بگیرید که با ماساژ زنان باردار آشنایی کافی دارد. اگر همسرتان تبحر کافی را در این زمینه دارد، می‌توانید از او بخواهید در خانه شما را ماساژ دهد.

فواید ماساژ بارداری براساس تحقیقات انجام شده:

مطالعات بسیاری در زمینه ماساژ در دوران بارداری انجام نشده اند. اما یک مطالعه که توسط دانشکده پزشکی دانگشاه میامی انجام شد. نشان داد که ماساژ درمانی می تواند آثار مثبتی به همراه داشته باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش اضطراب
  • کاهش درد کمر و پا
  •  بهبود خواب
  • کاهش سطوح هورمون استرس نوراپی‌نفرین
  • در مطالعه ای دیگر با انجام ماساژ بارداری در بانوان مبتلا به افسردگی پژوهشگران به نتایج زیر دست یافتند:
  •  افزایش سطوح هورمون های سروتونین و دوپامین که احساس خوب در انسان ایجاد می کنند
  • کاهش سطوح کورتیزول که شاخصی برای استرس است
  •  بهبود کلی در خلق و خو

این پژوهش نشان داد که ماساژ برای جمعیت عمومی فواید دیگری دارد. ماساژ می تواند درد را تسکین دهد، یا می تواند توانایی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با ویروس ها و تومورها را تقویت کند.

فواید ماساژ بارداری

تکنیک های ماساژ بانوان باردار

از جمله محبوب‌ترین روش های ماساژ می توان به ماساژ بافت عمیق، ماساژ سوئدی، و ماساژ شیاتسو اشاره کرد. ماساژ بانوان در مرکز ماساژ آریانا به صورت تخصصی توسط ماساژتراپیست های حرفه ای انجام می پذیرد. از دیدگاه علمی، مکانیسم عملکرد ماساژ درمانی همچنان تا حدود زیادی نامشخص باقی مانده است. پژوهش های بیشتری برای درک بهتر این که اعمال انواع مختلف فشار بر بدن چگونه می تواند به موارد زیر کمک کند باید انجام شود:

⦁ تسکین درد
⦁ تحریک ترشح هورمون هایی خاص مانند سروتونین
⦁ بهبود خواب
⦁ بهبود پاسخ فیزیولوژیکی آرامش

ماساژ بارداری

شرایط دوران بارداری

متخصصان ماساژ بارداری تکنیک های خود را برای رسیدگی به تغییرات ایجاد شده در بدن بانوان طی دوران بارداری منطبق می کنند. به عنوان مثال، حجم خون طی دوران بارداری به طور قابل توجهی – به اندازه 50 درصد – افزایش می یابد. جریان خون به پاها اغلب ضعیف می شود. سطوح ضد انعقادها برای جلوگیری از خونریزی بیش از حد هنگام زایمان شکل می گیرند در خون به طور طبیعی افزایش می یابد.

این تغییرات گردش خون بانوان باردار را در معرض خطر لخته شدن خون در پاها قرار می دهند. برای اطمینان خاطر، متخصصان ماساژ بارداری از ماساژ عمیق و فشار قوی روی پاها پرهیز می کند. اعمال فشار قوی می تواند به حرکت لخته خون منجر شود. در مقابل، آنها از ضربات و لمس های آرام و سبک روی پاها استفاده می کنند. از جمله انواع ماساژ که نباید روی پاها صورت بگیرند می توان به ماساژ بافت عمیق، طب فشاری عمیق، شیاتسو، و ضربه زنی تند و شدید اشاره کرد.

چه زمانی باید از ماساژ بارداری پرهیز کرد؟

از آنجایی که پژوهش ها در این زمینه اندک هستند، بسیاری از پزشکان اتخاذ رویکردی محافظه کارانه را توصیه می کنند. آنها ممکن است حتی پرهیز از ماساژ را توصیه کنند. همواره پیش از دریافت ماساژ با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر:

⦁ شما دچار تهوع، استفراغ، یا بیماری صبحگاهی می شوید.

⦁ شما در معرض خطر سقط جنین قرار دارید.

⦁ شما یک بارداری پر خطر مانند جدا شدن جفت یا زایمان زودرس را تجربه می کنید.

ماساژ کمر در بارداری

در طول دوران بارداری رباط های بدن نرم تر و انعطاف پذیر تر میشود  تا بدن شما را برای باراری آماده کند، بنابراین عضلات کمر و پشت بدن برای نگه داشتن جنین در حال رشد، درگیر می شود درنتیجه فشار بیشتری به مفاصل پایین کمر و لگن می آید و باعث کمر درد می شود.

فواید ماساژ برای کمردرد دوران بارداری

  • کمک به سفت شدن عضلات و کاهش تنش اطراف ستون فقرات
  • بهتر شدن گردش خون
  • کاهش درد عضلانی
  • بهبود کمر درد
  • توانایی انجام کارهای شخصی

در دوران بارداری با اضافه شدن وزن جنین، ماهیچه باید بیشتر و سخت تر کار کنند در نتیجه این کار باعث افزایش تولید سم می شود که باعث می شود فیبرهای عضلانی بهم بچسبد و افزایش این سموم باعث درد می شود، با ماساژ می توان این درد را از بین برد و تسکین داد.